20 Aralık 2012 Perşembe

Humana AR 400gr

Humana AR 400gr

Humana AR 400gr
HUMANA AR KUSMAYI ÖNLEYİCİ BİBERON MAMASI 400 GR
Süt Bebeklerinde Kusmayı Önleyici Türkiye’deki İlk ve Tek anne sütüne Adapte protein içeren Antireflü Maması
Kusma Nedir?
Kusma; mide içeriğinin zorlanarak ağızdan fışkırma şeklinde dışarı atılması olarak tarif edilebilir.. Üç evreli bir süreçtir. İlk evresi terleme, solukluk, salivasyon (tükürük salgılamasında) artış şeklinde kendini gösteren bulantı evresidir. Bunu öğürme evresi takip eder ve abdominal kasların hızla kontraksiyonu (kasılması) sonucu mide içeriğinin özofagusa (yemek borusu) geri gelmesi ve fışkırma şeklinde dışarı atılması ile son evre de tamamlanarak kusma süreci son bulur.
Kusma; solunum yolları enfeksiyonları, Orta kulak enfeksiyonları veya idrar yolları enfeksiyonlarında görülebileceği gibi, gastrit, ülser, peritonit gibi daha ciddi vakalarda travma veya artan kafa içi basıncı gibi ağır hastalıklara kadar varan çeşitli sebeplerden de oluşabilir. Ayrıca yolculuklar esnasında hava değişmesi sonucunda da ortaya çıkabilen bir bulgudur…
Ancak genellikle bebekler yukarıda bahsedilen biçimde kusmazlar. Onlarda mide içeriği eforsuz olarak ağza geri gelir ve buna tıbbi adı ile kısaca reflü adı verilir. Ancak bu halk arasında kusma olarak adlandırılır.
Reflü ve Rejürjitasyon Nedir?
Reflü ; mide içeriğinin eforsuz olarak ağızdan gelmesi şeklinde tanımlanır ve buna gastroözofageal reflü denir. Nedenlerinin başında özofagusun (yemek borusu) mide ile birleştiği noktada bulunan alt özofagus sfinkterinin (AÖS -) anatomik bir gevşekliği veya midenin aşırı dolması sonucu bu kapakçığın görevini tam yapamaması ve mide içeriğinin ağza geri gelmesidir.
Özellikle yeni doğanlarda, Alt Özofagus Sfinkterinin ( AÖS) kas yapısı henüz tam gelişmemiştir. Bu yüzden reflü yeni doğanlarda ilk iki ay içinde %45-60 gibi yüksek oranda görülür. Bir yaşından sonra bu oran %1’e düşer. Reflü anneleri babaları oldukça huzursuz eden bir rahatsızlıktır ve tedavi edilmesi gereklidir. Bebeklerde görüldüğü evrelerde beslenme bozukluğuna bağlı olarak gelişme ve büyümede duraklamalara, gerilemelere, solunum sistemi hastalıklarına ve hatta sebebi tespit edilemeyen ani bebek ölümlerine yol açabilecek kadar ciddi bir hastalıktır.
Reflü ve Rejürjitasyon ile Nasıl Başa Çıkabilirim?
*Bebeğinizi az miktarlarda ve sık sık besleyiniz.
*Kıvamı koyulaştırılmış kusmaya karşı özel mamalar ile besleyiniz. EC direktifleri reflüyü önlemede kıvamı artırılmış mamalar önermektedir.
*Bebeğinizi hafifçe dik tutarak besleyin,
*Yüzüstü daha dik yatırın ve başının her zaman yüksekte kalmasını sağlayın,
*Bütün bu önlemler sonuç vermediği takdirde; bebeğiniz doktor kontrolünde bolus yöntemi (nazogastrik sonda ile damla damla besleme) ile beslenecek veya ilaç tedavisine başlanacaktır.
Bebeklerde Reflü (Geri Çıkarma) ve Kusma için Humana AR
Humana AR; ilk günden itibaren tüm sütle beslenme dönemi boyunca kullanılabilen Türkiye’deki ilk ve tek anne sütüne adapte, antireflü formülüdür. Sizin de bildiğiniz gibi bir mamanın adapte olarak tanımlanması için whey oranının kazein oranından yüksek olması gerekmektedir. AR’nin içerdiği whey oranı %55 iken kazein oranı 45’tir, yani anne sütüne tam olarak adapte edilmiştir.
Humana AR’ ye kıvam arttırıcı olarak keçiboynuzu lifleri eklenmiştir. Karbonhidrat içeriği ağırlıklı olarak anne sütündeki gibi laktozdan oluşmaktadır. İlaveten kolay sindirilebilmesini sağlamak için dekstrin (hidrolize edilmiş=sindirilmiş nişasta) ilave edilmiştir.
EC. Antireflü formüllerinde kıvam artırıcı olarak Keçiboynuzu lifleri önermektedir. Keçiboynuzu, yer yüzünün en eski bitkilerinden birisi olup, Yahya Peygamber’in çölde yaşamını idame ettirmek üzere keçi boynuzu yediği rivayet edildiğinden ötürü bu bitki (St John’s Bread veya Johannes Brot) olarak da tanınmaktadır. Akdeniz ikliminde yetişen, anavatanı Güney Anadolu, Suriye, Libya, ve İsrail olarak gösterilen bir kurak iklim bitkisidir. Yetişmesi esnasında hiçbir kimyasal maddeye ihtiyaç duymayan keçiboynuzu, ilk 15 sene boyunca ise hiç meyve vermemektedir. 15. yıldan sonra her geçen sene meyvesinin kalitesi artıp, meyveleri olgunlaştıkça yeşilden kahverengiye dönen bitki, Mısır ve Roma Medeniyetleri tarafından da bilinmekte ve çeşitli alanlarda kullanılmakta idi.
Keçiboynuzu liflerinin Humana AR’deki görevi, mamanın kıvamını artırarak bebeğin midesinde besinlerin ağza geri dönmesini engellemektir.
Humana AR, sadece protein ve karbonhidrat yapısıyla farklı ve tek olmayıp, yalnızca bitkisel yağlardan oluşan çok özel bir yağ tablosuna da sahiptir. İçeriğinde, anne sütündeki gibi doymuş ve doymamış yağ asitleri optimal oranlarda bulunmaktadır. Hepimizce çok önemli olduğu bilinen çoklu doymamış esansiyel yağ asitleri Omega 3 (linolenik asit) ve Omega 6 (linoleik asit) ile zenginleştirilmiştir. Omega 3 ve 6 vücut tarafından sentezlenemeyen ve beyin gelişimi için son derece önemli olan ve sadece yosunlarda ve bununla beslenen balıklarda bulunan DHA ( dokosaheksanoik yağ asidi) yapımını sağlar. DHA doğrudan beyin gelişimini desteklemektedirler. Ayrıca kalp ve koroner hastalıkları önleyici, cilt ve doku gelişimini düzenleyici etkileri de vardır.
Humana AR’ nin vitamin ve mineral yapısı ise son derece zengindir. 13 çeşit vitamin, 6 çeşit mineral ve 8 çeşit eser element içermektedir. Bu minerallerin başında iyot ve demir gelmektedir. Kalsiyum/fosfor oranı ise optimal olan 1,8 seviyesinde bulunmaktadır.

Kaynak: http://www.eczane.com.tr/?urun-1257-Humana-AR-400gr.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder